H2O – Use Your Voice

a0692892305_16 (Album – Bridge Nine Records) Zeven jaar hebben we moeten wachten op nieuw werk van H2ONothing to Prove was een mooie comebackplaat, halen de bandleden met Use Your Voice hetzelfde kunstje uit?

Dat doen ze zeker! Openers ‘Black Sheep’ en single ‘Skate’ knallen er hard in. De melodische hardcore van de New Yorkers staat nog steeds als een huis en aanstekelijke meezingers schrijven lukt ze weer goed. ‘Thick and Thin’ is wat rustiger, het leunt wat meer richting pop. Hoewel de band dit soort nummers ook goed kan hebben gaan de uptempo tracks er toch een stuk beter in. Zo is het slim dat het vierde nummer dan ook het snelle titelnummer van dik een minuut is. De pauze heeft de band goed gedaan, Toby Morse klinkt lekker fel en zelfs als de band midtempo speelt vlamt het geheel alsnog, pak ‘From the Heart’ er maar eens bij. Midtempo overheerst uiteindelijk wel op deze plaat, maar omdat de band dit uitstekend doet is dat zeker geen straf. Hardcore-puristen zijn toch al afgehaakt na Go.

Use Your Voice is een lekker kort typisch H2O-plaatje geworden dat weinig fans zal teleurstellen. Het gaat op dezelfde weg verder als in 2007 maar kwalitatief is het van hetzelfde niveau. De band staat samen met oa. Terror en Ignite (dat ook eindelijk nieuw werk gaat uitbrengen) als onderdeel van de Persistence Tour op 19 januari in Utrecht.