Terror – The 25th Hour

VR725_Terror(Album – Victory Records) Scott Vogel is terug. Terror heeft de opvolger van Live by the Code uitgebracht, The 25th Hour. De band rept zelf over hun felste, snelste en meest oprechte album sinds het begin. Dat zijn geliefde uitspraken binnen de hardcorewereld waar graag gerefereerd wordt aan vroeg werk dat altijd beter was.

Lowest of the Low is dan ook wel de beste Terror-plaat maar The 25th Hour komt er natuurlijk niet bij in de buurt. De band doet wel een moedige poging. De nummers zijn inderdaad kort, het merendeel duikt onder de twee minuten. Als er dan een midtempo-nummer tussen zit (veel minder dan op de vorige twee albums) is dat wel lekker voor de afwisseling. Maar de urgentie, de muzikale knock-out is de band kwijt. Vogel klinkt lang niet zo boos meer als vroeger en zijn teksten blijven minder goed hangen. Waar je voorheen na de eerste luisterbeurt al wat kon meezingen blijft dat nu uit.

Het is absoluut geen slecht album maar het voelt nogal zouteloos. Misschien dat het live beter werkt maar ik vrees dat Terror langzaam opgebrand begint te raken. Of als je echt alleen de eerste twee platen opzet, al lang opgebrand is. De band staat samen met oa. H2O en Ignite als onderdeel van de Persistence Tour op 19 januari in Utrecht.