Mac DeMarco – Another One

Door Daan Krahmer 18 oktober 2015 Reacties staat uit voor Mac DeMarco – Another One

Another One 1(EP – Captured Tracks) Met achtereenvolgens 2 (2012) en het ondergewaardeerde Salad Days (2014) speelde Mac DeMarco zich behendig in de picture van de alternatieve muziekliefhebber. In Nederland werd de prettig gestoorde Canadees een begrip in het genre. Niet voor niets verkocht DeMarco onlangs, maanden voor aanvang, zijn concert in de grote zaal van de Paradiso uit: DeMarco heeft een uitstekende liveshow in de vingers zitten. Recentelijk bracht hij ook een nieuwe EP uit waarmee hij zijn populariteit ongetwijfeld gaat bezegelen.

Het is dan ook een vrij fors tussendoortje, dat met vierentwintig minuten weinig onderdoet voor de lengte van zijn reguliere studioplaten. Acht liedjes die typisch klinken als Mac DeMarco. Dat zegt wat. Met zijn 25 jaar heeft de ultieme slacker een eigen geluid gevonden, vooral te danken aan zijn lome manier van zingen, kenmerkende gitaarspel en alternatief gestemde gitaren. Toch voelt het anno 2015 een tikkeltje gemakzuchtig aan. De EP is simpelweg Another One genoemd en gaat simpelweg verder waar Salad Days op hield.

Another One is dus meer van hetzelfde, maar daarom niet minder welkom. De acht onweerstaanbare liedjes klinken alsof je ze al jáááren kent. Dat onderscheidt deze EP ook van zijn reguliere studiowerk: DeMarco klinkt hier zowaar nostalgisch. Daar kan zelfs het verrukkelijke titelnummer weinig aan veranderen. Een zwakke broeder zit er verder ook niet tussen. De liedjes klinken alle acht vertrouwd en steken stuk voor stuk meer dan prima in elkaar (oké, de instrumentale afsluiter ‘My House By The Water’ is niet echt een liedje). Toch is het te hopen dat een uniek talent als Mac DeMarco niet te snel bij de pakken gaat neerzitten en zijn horizon blijft verbreden. Maar aan de andere kant: The Ramones hebben ook tien keer dezelfde plaat gemaakt.


Je kunt geen reactie achterlaten.