James Bay @ Heineken Music Hall, Amsterdam

Eerder dit jaar speelde James Bay al op Lowlands in een volle Heineken-tent. Ook vanavond is er genoeg belangstelling, want de Heineken Music Hall is volledig uitverkocht.

Samm Henshaw

Samm Henshaw mag de avond openen. Ondanks de rustige nummers weet hij het publiek wel mee te krijgen. Een enkel nummer wordt zelfs luid mee gezongen door wat fans op de eerste rij. Wanneer Henshaw vraagt aan de vrouwen wat mee te zingen krijgt hij uiteindelijk de hele HMH mee. Maar wanneer de mannen dan aan de beurt zijn blijft het toch wel akelig stil.

Daarna is het de beurt aan James Bay. Hij bewijst tijdens zijn optreden dat hij meer kan spelen dan enkel zijn ‘hitjes’. Tussen deze hits door worden er dan ook een paar fantastische gitaarsolo’s gespeeld. Het publiek staat tijdens deze momenten wat ongemakkelijk in de zaal, wachtend tot ze weer kunnen meezingen. Wanneer James Bay in zijn toegift een cover van Alicia Keys speelt, van ruim een kwartier, eindigt hij het nummer dan ook met een lange gitaarsolo. Als hierna het bekende nummer ‘Hold Back The River’ wordt ingezet horen we iedereen weer vrolijk meezingen en kan het publiek tevreden naar huis. Wij waren bij het concert aanwezig voor een fotoverslag.

James Bay

James Bay

James Bay

James Bay

James Bay