SALES @ Rotown, Rotterdam

Door Michelle Westhoeve 25 oktober 2015 Reacties staat uit voor SALES @ Rotown, Rotterdam

Bij een sales-team denk je al gauw aan snelle jongens die keihard zakendoen. In dat opzicht is de bandnaam SALES misschien niet helemaal passend voor het lichtvoetige duo dat vanavond in Rotown staat. Lauren Morgan en Jordan Shih komen uit het zonnige Florida en dat is ook te horen aan hun relaxte, minimalistische indiepop. Verkooptargets? Nooit van gehoord.

Morgan en Shih zijn jeugdvrienden en verklaren meteen van reizen te houden zodra ze het podium betreden. Touren met een band kan inderdaad leuk zijn, maar dan moet er ’s avonds wel een enthousiast publiek staan. En daar ontbreekt het vanavond in Rotown een beetje aan: mensen lijken vooral een kaartje gekocht te hebben om de week eens lekker door te spreken onder het genot van een biertje, en ergens wat livemuziek op de achtergrond.
En dat is jammer, want door het geroezemoes komt SALES niet helemaal uit de verf. De Amerikanen maken kleine liedjes met ademloze zuchtmeisjeszang en gitaarlijntjes die om minimalistische beats spinnen. Het is niet heel erg spannend allemaal, daarvoor kabbelt de set net iets teveel, maar écht gezapig wordt het nergens. Gewoon goede jangly indiepopliedjes dus, waar af en toe net iets meer pit in mag.

Gelukkig lijkt de band het zelf niet erg te vinden dat bijna het gehele publiek druk bezig is met converseren. Morgan vraagt enthousiast of de grote discobal ook kan draaien en kletst tussen de nummers door wat met het deel van het publiek dat wél luistert. Af en toe zorgt de band dat de aandacht weer bij de les blijft, door hun gitaren net iets harder aan te slaan of als grapje de luidste 1-2-3-4 in de recente geschiedenis door de microfoon te loeien. Een nummer als ‘Getting It On’ of ‘Chinese New Year’ komt zo veel beter over en als het publiek stil is, valt ook de meisjesachtige stem van Morgan positief op.

Na zo’n drie kwartier is het gedaan, want op een paar singles en een EP na hebben de Floridianen nog niet veel materiaal. Shih en Morgan beloven verandering en hopen in november een heleboel nummers of zelfs een album te gaan schrijven. Als al die nieuwe liedjes niet teveel voortkabbelen met de rest, maar juist unieker zijn en daarmee meer aandacht trekken, luistert het publiek voortaan hopelijk beter naar SALES. Tot die tijd geven ze aardige optredens, maar aan de verkoopskills zullen ze toch nog wat moeten schaven.

 

 

 

 

 

Je kunt geen reactie achterlaten.