Zombi – Shape Shift

Door Jeffrey Zweep 29 oktober 2015 Reacties staat uit voor Zombi – Shape Shift

0005509688_10(Album – Relapse / Petting Zoo) Het Amerikaanse synthwave-duo dat Zombi is gaat al heel wat jaren mee en is misschien wel the odd one out op metallabel Relapse. Na een stilte van vier jaar is het duo terug met zijn vijfde studioplaat Shape Shift.

Het tweetal is misschien wel de grondlegger van deze combinatie van synthwave en spacerock, iets wat soms omschreven wordt als ‘dark synth’ en ‘horror synth’. Op Shape Shift komt echter een meer band georiënteerd geluid naar voren, iets wat Steve Moore (synths, effecten, bas) en Anthony Paterra (drums, synths) ook graag wílden.

Wat dat betreft geslaagd dus en het feit dat de plaat iets afwisselender klinkt in vergelijking met z’n voorgangers  is prima meegenomen. Dat zorgt er echter wel voor dat hij wat meer tijd nodig heeft om echt te aarden. De valkuil van afwisseling is natuurlijk wisselvalligheid en voor het grootste gedeelte van Shape Shift trapt het duo daar niet in. Grootste gedeelte, want een nummers al ‘Interstellar Package’ wil maar niet op gang komen.

Daar staat gelukkig genoeg tegenover. Zo is ‘Pillars of the Dawn’ een heerlijke opener, zijn nummers als ‘Mission Creep’ en ‘Shadow Hand’ Zombi op zijn best en is het bijna vijftien minuten durende slow jam ‘Siberia II’ de gedroomde afsluiter van deze plaat.  Toch benauwd er iets aan Shape Shift, er mist namelijk ‘iets’. Het epische retrogevoel van het in 2009 uitgebrachte Spirit Animal bijvoorbeeld, dat heeft Shape Shift helaas niet. Begrijp het niet verkeerd, het is een prima plaat, maar helaas niet memorabel.

Je kunt geen reactie achterlaten.