Other Lives @ TivoliVredenburg, Utrecht

Other Lives

Het voorprogramma voor vanavond is de band Black Oak, een samenvoeging I am Oak en Black Atlantic. Een goeie combinatie zo blijkt. Ondanks dat Black Oak het voorprogramma van vanavond is en rustige muziek speelt weet de band de volledige aandacht van het publiek te pakken en de zaal staat zelfs al redelijk vol.

Black Oak

Helemaal staat de zaal pas wanneer Other Lives het podium betreedt. De band uit Oklahoma brak in 2011 door met hun plaat Tamer Animals. Dit jaar brachten zij hun nieuwe album Rituals uit. De nummers van het nieuwe album kunnen we als zwaar gedetailleerd beschrijven door vele kleine geluiden van verschillende instrumenten. Op het album lijken al deze kleine details weg te vallen, waardoor de nummers live beter uit de verf lijken te komen. De vele kleine geluiden als een mondharmonica, kleine stukjes percussie en andere zachten geluiden vormen samen een groter geheel. Dit is terug te zien aan de vele instrumenten die we op het podium zien. Deze worden onderling gerouleerd en op sommige momenten zelfs door eenzelfde muzikant tegelijk bespeeld, waaruit de muzikaliteit van de bandleden blijkt. Wij waren bij dit concert aanwezig voor een fotoverslag.

Other Lives

Other Lives

Other Lives

Other Lives

Other Lives