Jaarlijst 2015: Jeffrey Zweep

Door Jeffrey Zweep 23 december 2015 Reacties staat uit voor Jaarlijst 2015: Jeffrey Zweep
  1. Deafheaven – New Bermuda
  2. Svalbard – One Day All This Will End
  3. Baroness – Purple
  4. Maserati – Rehumanizer
  5. Rolo Tomassi – Grievances
  6. Make Up And Vanity Set – Wilderness
  7. Dazzled Sticks – Dazzled Sticks
  8. Ghostpoet – Shedding Skin
  9. We Never Learn To Live – Silently, I Threw Them Skyward
  10. Between The Buried And Me – Coma Ecliptic

2015 bleek uiteindelijk nog best een ‘lastig’ muziekjaar. Toegegeven, veel releases van het eerste kwartaal werden ondergesneeuwd door later uitgebrachte platen en het laatste kwartaal was wat suf, maar uiteindelijk steekt de nieuwe Deafheaven met kop en schouders boven de rest uit. De top 10 is redelijk hard, met de post/kraut/synth-rock van Maserati, de synthwave van Make Up And Vanity Set, de fantastische samenwerking tussen Dazzled Kid en Sticks én de vollere alternatieve poprocksound van Ghostpoet als vreemde eenden in de lijst. Net buiten de top 10 vinden we overigens de platen van Employed To Serve, Human Future, Julia Holter, SOAK en We Lost The Sea.

Je kunt geen reactie achterlaten.