Jaarlijst 2015: Niels de Bruijn

Door Niels de Bruijn 23 december 2015 Reacties staat uit voor Jaarlijst 2015: Niels de Bruijn
  1. Ceremony – The L-Shaped Man
  2. Deafheaven – New Bermuda
  3. Sweet Jesus – You Destroy Yourself
  4. Sumac – The Deal
  5. Wiegedood – De Doden hebben het Goed
  6. Chelsea Wolfe – Abyss
  7. The Body & Thou – Whom I Have Always Hated
  8. Blacklisted – When People Grow, People Go
  9. Torche – Restarter
  10. Super Unison – s/t

Veel gave albums dit jaar, waaronder de beste Joy Division-plaat van een droef Ceremony. Helaas voor Baroness kwam hun Purple te laat uit om de lijst te halen en verloor Panopticon het van black metal van onze zuiderburen. Veel bekende namen in het rijtje, Sumac, Super Unison en Sweet Jesus zijn (relatief) nieuwe bands maar met veteranen uit hun genres, qua nieuwe groepen ben ik niet echt van mijn sokken geblazen dit jaar.

Ook wat betreft optredens viel het een beetje tegen. Op Ieperfest waren Ceremony en Sweet Jesus beide in topvorm, maar niet dusdanig dat het catharsis bij me opwekte. Groezrock idem dito. Had ik toch maar op tijd moeten zijn voor die show van Bane in Tilburg denk ik.

Je kunt geen reactie achterlaten.