Jaarlijst 2015: Arthur Matze

Door Arthur Matze 24 december 2015 Reacties staat uit voor Jaarlijst 2015: Arthur Matze
  1. Raketkanon – Rktkn#2
  2. Björk – Vulnicura
  3. All Them Witches – Dying Surfer Meets His Maker
  4. Lil Ugly Mane – Oblivion Access
  5. Circuit Des Yeux – In Plain Speech
  6. Brutus – Major/Horde (en de andere 2 ep’s)
  7. The Black Heart Rebellion – People, when you see the smoke, do not think it’s the fields they’re burning
  8. Liturgy – Ark Work
  9. Lighting Bolt – Fantasy Empire
  10. Bobby Raps & Corbin – Couch Potato

België is wat mij betreft het land van 2015. Al sinds het in februari uit kwam roep ik het: rktkn#2 is sowieso het beste album van dit jaar en dat is nog altijd de waarheid. Het beste concert was trouwens ook van deze jongens, zeven uur ’s ochtends in de Charlatan in Gent: de zwaartekracht was tijdelijk uitgeschakeld. Ook de drie geweldige EP’s van BRUTUS en een heerlijk onheilspellende sound van The Black Heart Rebellion verdienen en plek in de lijst. De Belgen die het nét niet haalde maar wel ongelofelijk het noemen waard zijn: Onmens, Blaegger, The Guru Guru, The K, CHVE en dan vergeet ik er nog een aantal.

Verder is mijn jaarlijst totaal willekeurig opgesteld, het gaat niet om de tien beste, maar om de albums die genoemd moeten worden. Björk, moet ik daar echt nog iets over zeggen? All Them Withes is voor alle psychedelische stoners. Lighting Bolt gaf ook een zeer memorabele concert in de OCCII: keiharde moshpits in een zaal waar het achteraf 45°C bleek te zijn. Circuit Des Yeux zag ik als voorprogramma van Liturgy; zeer bijzondere noisy folk van een tenger meisje met de stem van een operazangeres. Lil Ugly Mane is de meest interessante rapper/producer die ik in jaren hoorde en Oblivion Access lijkt helaas het laatste nieuwe materiaal wat hij ooit gaat uitbrengen. Bobby Raps & Corbin (die laatste beter bekend als Spooky Black) maakten gewoon een veel te chille emo-R&B EP, luister en huil.

Tien is dit jaar echt veel te weinig, dus luister ook naar de releases van Terzij De Horde, Dope Body, Myrkur, The i.l.y.’s, An Autumn For Crippled Children en nog zo veel meer. Zij hadden net zo goed in de lijst kunnen staan, maar het staat nu eenmaal willekeuri genoteerd.

Je kunt geen reactie achterlaten.