Jaarlijst 2015: Inge Gruijters

Door Inge Gruijters 29 december 2015 Reacties staat uit voor Jaarlijst 2015: Inge Gruijters
  1. Janne Schra – Ponzo
  2. Courtney Barnett – Sometimes I Sit And Think And Sometimes I Just Sit
  3. My Blue Van – Hush
  4. Balthazar – Thin Walls
  5. Tame Impala – Currents
  6. Eagles of Death Metal – Zipper Down
  7. Ryley Walker – Primrose Green
  8. The Miseries – The Miseries
  9. Unknown Mortal Orchestra – Multi Love
  10. Hozier – Hozier

Kiezen… Dat is normaal gesproken het probleem bij het samenstellen van een albumjaarlijstje. Dit jaar zit dat anders voor mij. Een drukke fulltime baan buiten de culturele sector zorgt ervoor dat ik bijzonder weinig nieuwe platen heb ontdekt. Skyradio of Q-Music bepalen een beetje mijn muziekbeeld van dit jaar. Kortom: veel (te veel) van Bieber, The Weeknd, Taylor Swift en Avicii. Krakers in de lijstjes van veel andere popjournalistiek zoals Sufjan Stevens, Kurt Vile en Kendrick Lamar… Ik beken tot grote schaamte dat ik ze gewoon simpelweg (nog) niet gehoord heb.

Mijn favoriet: Janne Schra. De plaat Ponzo spreekt me heel erg aan en ook live maakt deze schone dame indruk op me. Net als de heren van My Blue Van trouwens; heel wat anders, maar ook heerlijk. Vorig jaar zag ik Ryley Walker een geweldig intiem optreden geven tijdens festival Incubate, waardoor deze leuke meneer ook op mijn radar is verschenen en gebleven. Veel motivatie voor mijn keuzes heb ik verder eigenlijk niet, het is allemaal ‘gewoon’ muziek die ik heel mooi vind.

En dan maar meteen ook nog een goed voornemen: mijn liefde voor muziek in 2016 weer een beetje meer aandacht geven 🙂

Je kunt geen reactie achterlaten.