Jaarlijst 2015: Chantal Koolhaas

Door Chantal Koolhaas 30 december 2015 Reacties staat uit voor Jaarlijst 2015: Chantal Koolhaas
  1. Tame impala – CurrentsCurrents_artwork_(Tame_Impala_album) (300x300) (250x250)
  2. Courtney Barnett – Sometimes I Sit and Think, and Sometimes I Just Sit
  3. Vessels – Dilate
  4. John Coffey – The Great News
  5. Jamie xx – In Colour
  6. Applescal – For
  7. Rangleklods – Straitjacket
  8. Soak – Before We Forgot How to Dream
  9. Hot chip – Why Make Sense
  10. Nadine Shah – Fast Food

In het afgelopen jaar hebben een hoop gevestigde artiesten een nieuw album uitgebracht. Denk aan Sufjan Stevens, Kendrick Lamar en Villagers. In alle eerlijkheid vond ik geen van die platen dusdanig goed om een plekje in de top tien te verdienen. Misschien waren mijn verwachtingen te hoog gespannen, of misschien waren de platen echt niet zo denderend dit jaar.

Gelukkig waren er ook veel goede platen, en was Currents van Tama Impala er naar mijn idee eentje om niet te mogen missen. Deze heren zijn hun vertrouwde weg blijven volgen en hebben met Currents een afwisselende plaat neergezet. Courtney Barnett mag natuurlijk ook niet ontbreken, met haar lekker eigenzinnige popliedjes. Van John Coffey was ik eerder nooit zo’n groot fan, maar het lawaai op hun nieuwste plaat spreekt me dan toch wel aan. Verder zal elk van mijn jaarlijsten wat elektronica moeten bevatten. Jamie xx vind ik bijvoorbeeld een geweldige producer en heeft met In Colour sterk werk afgeleverd, met voldoende diversiteit. Maar ook de muziek van het Deense duo Rangleklods vond ik heerlijk om dit jaar naar te luisteren.

Je kunt geen reactie achterlaten.