Jaarlijst 2015: Lieneke Voerman

Door Lieneke Voerman 30 december 2015 Reacties staat uit voor Jaarlijst 2015: Lieneke Voerman
  1. The Slow Show – White Water
  2. Chvrches – Every Open Eye
  3. John Coffey – The Great News
  4. Bring Me the Horizon – That’s the Spirit
  5. Yellowclaw – Blood for Mercy
  6. Florence and the Machine – How Big, How Blue, How Beautifull
  7. Frank Turner – Positive Songs for Negative People
  8. Tame Impala – Currents
  9. Disturbed – Immortalized
  10. Kwabs – Love + War

In tegenstelling tot mijn jaarlijst van vorig jaar staan er dit jaar verschillende namen in mijn top tien die ik nog niet eerder kende. Mijn nummer één bijvoorbeeld, zij hebben me dit jaar meerdere malen verrast. In een speciale Twee Meter Sessies-show in Amsterdam hebben ze mijn hart veroverd en onlangs in Vera te Groningen hebben ze me er weer even aan herinnerd hoe ontzettend goed ze zijn. Het is het debuutalbum van The Slow Show en de komende tijd verwacht ik daarom veel van deze mannen. Van een iets ander genre is John Coffey. Ook deze mannen hebben me (soms letterlijk) verpletterd met hun muziek, maar ook met de ongelooflijk vette liveshows. Chvrches stond al eens eerder bovenaan in mijn jaarlijstje en dit jaar hebben ze het net verloren van The Slow Show.

Verder was de liveshow van Ludovico Einaudi begin dit jaar in de Oosterpoort waanzinnig mooi! Naast Lowlands heb ik dit jaar ook het Duitse festival Highfield bezocht, waar mijn jeugdhelden The Offspring me niet hebben teleurgesteld.

Je kunt geen reactie achterlaten.