Section Boyz @ Melkweg, Amsterdam

Door Julien L'Ortye 17 januari 2016 Reacties staat uit voor Section Boyz @ Melkweg, Amsterdam

“Trappin’ Ain’t Dead!”, scandeert een stampvolle Theaterzaal in de Melkweg, dat vlak voor aanvang van het optreden van Section Boyz meer weg heeft van een uit de kluiten gewassen coffeeshop dan van een poppodium. De wiet- en hasjwalmen komen je van alle kanten tegemoet, maar als je om je heen kijkt, is dat ook weer niet zo heel verwonderlijk. De Zuid-Londense hiphoptalenten trekken nu eenmaal een bepaald publiek, dat voornamelijk bestaat uit goed geïnformeerde hiphopliefhebbers, rappers en een verdwaalde muziekjournalist, die de Britse jonkies op het spoor kwam dankzij BBC’s Sound of …-lijstje, waar ze dit jaar in staan.

Luister je naar het afgelopen september verschenen Don’t Panic, de tweede mixtape van Section Boyz, dan kun je niets dan beseffen dat het een meer dan terechte nominatie was. Grime op zijn best, met dreigende beats, dat typische Britse brallerige accent en een vlijmscherpe timing. ‘Don’t Like That’ bijvoorbeeld, waarin de mannen dik vijf minuten lang de ene na de andere verse op je af vuren en dat ook nog eens beschikt over een heerlijk refrein. Het is vanavond ook een van de prijsnummers, samen met – natuurlijk – de hit, ‘Lock Arf’, dat ook al zo’n lekker dreigend sfeertje met zich mee brengt.

Gezien de energie waarmee de Britten hun show neerzetten, iets dat ook automatisch en onvermijdelijk overslaat op het publiek (voor zover dat überhaupt nog nodig is) en de gretigheid die op momenten duidelijk zichtbaar is, is de verrassing en teleurstelling des te groter als blijkt dat ze na veertig minuten vrij abrupt van het podium verdwijnen en de dj weer een willekeurig hiphophitje in start. Met twee mixtapes – de laatste is zelfs goed voor 71 minuten aan muziek – en zo’n vijftien euro voor een kaartje, mag je toch verwachten dat er iets meer wordt gedaan ter vermaak. Misschien is het daarom dat we allesbehalve verzadigd naar buiten wandelen, want hoewel we in die veertig minuten een hiphopcollectief zagen dat haar zaakjes live ook in orde heeft, is er wel iets meer voor nodig om echt te overtuigen.

Je kunt geen reactie achterlaten.