Paaspop Schijndel 2016: dag 2

Al jaren opent Paaspop Schijndel het festivalseizoen van Nederland. Met een stevige line-up en een grote diversiteit aan artiesten en stijlen kan iedere festivalganger er zijn hart ophalen met genres zoals rock, metal, dance en theater.

De dag begint in het hardrockcafé van Paaspop: Thunderbolt. Hier komt het bier in fles, staat de muziek lekker hard maar is het bovenal erg gezellig. Even vergeet je dat je op een festival bent. Maar dan bestijgt de eerste band van die dag het podium: Death Alley. Met oud-leden van Gewapend Beton en The Devil’s Blood weet je dat het goed zit. De mannen zetten een snoeiharde en stevige show neer die goed wordt ontvangen door het publiek. Death Alley weet goed af te wisselen tussen lange en korte nummers blijft hierdoor interessant. Hier staat een ervaren band, waarvan het lijkt alsof ze al jaren samen spelen. Toch hebben de mannen pas één plaat gemaakt die uit 2015 stamt: Black Magick Boogieland. Hopelijk blijft het hier niet bij want Death Alley smaakt naar meer.

Van rock-‘n-roll door naar My Baby die een show verzorgen op het Phoenix-podium. Een tijd geleden zette My Baby een hele fijne show neer in Eindhoven, dus genoeg redenen om nog eens een kijkje te nemen bij het trio uit Amsterdam. Dat de band het vorige festivalseizoen niet onopgemerkt is gebleven blijkt ook uit deze show. De Phoenix is bomvol. My Baby speelt strakke riffs en dreunende drums waarbij stil staan geen optie is. De uithalen van zangeres Cato van Dijck bezorgen kippenvel en de lichtshow is verbluffend goed. De show is fijn voor alle zintuigen. My Baby zorgt daarnaast voor veel interactie met het publiek en laat zien te zijn uitgegroeid tot grote festivalact.

Naast muziek valt er op Paaspop nog veel meer te beleven. Er is ruimte voor kleine collectieven en ludieke acties. Want wil je een Skydive-ervaring? Dan kan je dus ook gewoon op Paaspop terecht. Even een handtekening zetten en je mag in je nieuwe outfit de trampoline bestijgen. Verkleed als zombie? Geen probleem ook dat kan geregeld worden. Op Paaspop mag je helemaal los en de sfeer is enorm goed. Ook biedt het festival een enorm groot scala aan eetgelegenheden en is er veel plek waar je de vermoeide festivalbeentjes even omhoog kan gooien. Met het zonnetje aan de hemel en een biertje in de hand is het goed toeven in Schijndel. Wat al snel een favoriete hang-out wordt is het podium van Boom Shakalak Soundsystem, die al een aantal jaren peace & love verspreiden op Paaspop in de vorm van fijne reggaeklanken en irie-vibes.

Wat later op de avond is het tijd voor het Groningse Noisia en aansluitend Pendulum met een dj-set. Dit is drum-‘n-bass op z’n hardst, viest en best met een knallende lichtshow en een moshpit waar mening metalband jaloers op kan zijn. Het is een heerlijke opwarmer voor de hoofdact van deze zaterdag: The Prodigy. Al eerder is gebleken dat The Prodigy Paaspop los van de vloer krijgt. In 2014 speelde de mannen nog op het hoofdpodium. De show verloopt stroef en veel mensen staan rustig te kijken naar het optreden. Het knalt niet zo hard als twee jaar geleden en tijdens de sitdown bij dé hit ‘Smack My Bitch Up’ gaat het publiek nauwelijks mee. Even later valt zelfs de stroom uit tijdens de show. De band verlaat het podium maar krijgt uiteindelijk wel de kans om het nog netjes af te maken.

 

 

 

 

1 Comment

Comments are closed.