Chantal Acda & Dez Mona @ Paard van Troje, Den Haag

Vanavond twee Belgische bands op het programma; singer-songwriter Chantal Acda (hoewel Chantal Acda eigenlijk een Nederlandse import-Belg is) en de Antwerpse band Dez Mona.

De liedjes van Acda zijn klein en ingetogen, maar voelen na de recente gebeurtenissen in België nog kwetsbaarder aan. Ook de zangeres zelf staat met gemengde gevoelens op de planken. Fijn om de gedachten te kunnen verzetten, muziek als medicijn, maar ook lastig omdat zo’n gebeurtenis je moeilijk loslaat. De sombere verlichting, Acda’s stem, het resulteert geregeld in kippenvel van top tot teen.

img_6639

Chantal Acda

Dez Mona is een groot contrast met de ingetogen liedjes van Chantal Acda. De flamboyante zanger hangt in tussen Elton John en Jeff Buckley. Glamrock van de bovenste plank. Het luchtige karakter van Dez Mona verandert de sfeer in de zaal. Mensen dansen, kletsen en hebben plezier.

img_6777

Dez Mona

Al met al een mooie avond in het Haagse, wij waren er voor een fotoverslag.