Face to Face – Protection

face-to-face-protection(Album – Fat Wreck Chords) Ik weet niet wat het is maar veteranen blijken de laatste jaren opeens de beste albums van hun carrière uit te brengen. Ook Protection van Face to Face is een parel van een band die al 25 jaar meedraait. Hun eerdere Three Chords bevatte net zoals deze weinig verrassingen, maar was toch een beetje te voorspelbaar en poppy.

Maar het vuur is terug! Trevor Keith en de mannen gaan voor de retro Face to Face-sound waarmee de band ooit groot geworden is zonder een gemakzuchtige greatest hits 1.5 te willen delen. Iedereen die deze band een beetje uit het oog was verloren zou het titelnummer of ‘I Won’t Say I’m Sorry’ eens flink hard aan moeten zetten. Heerlijke punkrock, met een lekker lopend gitaarlijntje en refrein dat zo in je hoofd zit.

Ik hoopte op een album dat zich zou kunnen meten met de bovengemiddelde platen maar dat de band zoiets sterks zou afleveren dat de glorieuze jaren negentig weer een beetje herleven had ik niet verwacht.