Miss Montreal @ Heineken Music Hall, Amsterdam

Door Lotte Schrander 23 april 2016 Reacties staat uit voor Miss Montreal @ Heineken Music Hall, Amsterdam

Miss Montreal-7738

Miss Montreal zagen we eerder al verschijnen in het alom bekende tv-programma The Voice Of Holland waarin zij jureerde onder haar eigen naam: Sanne Hans. Lange tijd twijfelde Miss Montreal eraan of haar popmuziek wel goed genoeg was, maar aangezien haar optreden in de Heineken Music Hall is uitverkocht lijkt er geen twijfel meer over mogelijk dat ze genoeg Nederlandse fans heeft.

Miss Montreal-7646

Met gesloten ogen betreedt Miss Montreal het podium. In de loop van de avond zal ze zeggen: “Ik sta altijd met beide benen op de grond behalve op dit veel te hoge podium.” De avond wordt geopend met het tweede nummer van haar nieuwe album wat natuurlijk wel een risico is wanneer je voor het eerst in de Heineken Music Hall staat. Toch lijken de nummers goed bij het publiek in de smaak te vallen. En wanneer daarna het nummer ‘Say Heaven, Say Hell’ voorbijkomt, dat ook als openingstrack in het tv-programma Utopia is gebruikt, wordt er door de fans luid meegezongen.

Miss Montreal-8005

Gedurende de avond worden verschillende clichés naar voren gehaald. Zo wordt er regelmatig aan de fans gevraagd om met hun armen te zwaaien, de lichtjes op hun mobiel aan te zetten en te springen. Alles wordt uit de kast gehaald. Zo komt Will Knox voorbij met een duet, en ontbreken ook het vuurwerk en de confetti niet. Toch weet Miss Montreal zich het optreden, ondanks de clichés meer eigen te maken door tussendoor grappige praatjes te houden met het publiek. Je merkt dat ze helemaal zichzelf is op het podium, wat onderstreept wordt met het nummer ‘This Is Me’.

Miss Montreal-7812

Qua muziek schiet het vanavond alle kanten op. Zo wordt er bijvoorbeeld een fantastische pianosolo gespeeld door de pianist, gevolgd door een rocknummer, een cover van Bon Jovi en vervolgens nog een nummer volgt van Nielson. Met het laatste nummer schreeuwen de fans uitbundig mee. De cover zou Sanne Hans niet nodig moeten hebben en had ze beter achterwege kunnen laten aangezien ze genoeg eigen muziek heeft uitgebracht. Desalniettemin zijn de fans tevreden en heeft Miss Montreal vanavond alle wensen van de fans weten in te vullen.

Miss Montreal-7957

Miss Montreal-7777

Miss Montreal-7694

Miss Montreal-7562

Miss Montreal-7887


Je kunt geen reactie achterlaten.