Basia Bulat @ Rotown, Rotterdam

De Canadese singer-songwriter Basia Bulat bracht onlangs haar vierde album uit. Op haar laatste album Good Advice horen we weer een combinatie van pop, folk en dat wat daar tussenin zit. Het is verwonderlijk dat deze zangeres nog altijd onder de radar lijkt te (moeten) opereren. Waar er toch duidelijk parallellen met een band als Florence & The Machine te horen zijn treedt deze dame nog steeds op in kleine zaaltjes. Stiekem zullen er mensen zijn die dat niet erg vinden, want een artiest van deze kwaliteit in een kleine zaal kunnen zien vindt iedereen fijn. Maar deze vrouw verdient absoluut een groter podium.

img_9165

Vanavond speelt ze een combinatie van nummers van Good Advice en voorganger Tall Tall Shadow. We zien de zangeres achter de piano, met gitaar in de hand, op tamboerijn, autoharp en tot slot op ukelele. Het lijkt haar moeiteloos af te gaan, het neerzetten van een vlekkeloos goede show. Bulat komt wellicht niet altijd even origineel uit de hoek maar het concert van vanavond voelt als een warm deken. Haar liedjes hebben iets hoopvols, ze beuren je op in donkere tijden en laten je dansen als alles je voor de wind gaat.

img_9333

Wij waren vanavond aanwezig voor een fotoverslag.