Popup 010 #16 @ Las Palmas, Rotterdam

Eerder al berichtten wij over de pop-up-concerten die het Rotterdamse collectief PopUp 010 organiseert. Was er toen een samenwerking met ZigZagCity, vanavond hebben de heren de handen ineengeslagen met de organisatie van de Rotterdamse Dakendagen. Concerten op een dak, daar wordt natuurlijk iedereen blij van en al helemaal als het een dak is met fenomenaal uitzicht over de stad. Vanavond staan de bands HeavyLight en The Yukon Club op het dak van Las Palmas.

img_1035

HeavyLight

De Rotterdamse band HeavyLight speelt een thuisshow vanavond. Een groot deel van de aanwezigen lijkt dan ook speciaal voor deze heren gekomen te zijn. We zien meezingende en dansende mensen op de eerste rij, de band doet er met hun enthousiasme nog een schepje bovenop. HeavyLight werd eerder uitgeroepen tot 3FM Serious Talent en hun album Your Kingdom lijkt voor stadions geschreven. Vanavond stellen ze in ieder geval een hoop mensen tevreden, het bier vloeit rijkelijk en de luchtgitaren worden en masse ingeplugd.

img_1356

The Yukon Club

De setting van vanavond lijkt de muziek van The Yukon Club op het lijf geschreven. De dromerige soundscapes en de hypnotiserende stem van zanger Alex de Bruijn gaan mooi samen met de skyline en de lampen die bij het ondergaan van de zon aangaan in de gebouwen. Het gaat goed met de band, eerder mochten ze de aftershow van Radiohead verzorgen, werd de band door OOR uitgeroepen als OOR talent voor de Popronde, en – niet onbelangrijk – brachten ze de pracht van een EP Absence uit. Vanavond leveren ze een schitterend optreden af waar de haren op de armen van overeind gaan staan. Mocht deze band nog niet op de radar van de lezer verschenen zijn zorg dan dat daar snel verandering in komt.

Op zaterdag 17 september vindt de 17e editie van PopUp 010 plaats. Waar? In één van de leukste koffiezaken van Rotterdam: Coppi Koffie & Fietsen. Meer informatie vind je hier.