Hesitation Wounds – Awake for Everything

Hesitation-Wounds-Awake-for-Everything-2016(Album – 6131) Na een uitstekende 7 inch is het supergroep Hesitation Wounds gelukt een album uit te brengen, Awake For Everything. Een lekker hardcoreplaatje van een half uurtje dat misschien wat minder toegankelijk is dan de 7 inch.

Aan zanger Jeremy Bolm (Touché Amoré) zal het niet liggen, zijn stemgeluid doet het opnieuw erg goed en zeker voor fans van zijn oudere werk is het rauwe karakter hierin een positieve toevoeging aan het bandgeluid. Maar het meest schittert gitarist Neeraj Kane (The Suicide File, The Hope Conspiracy), ik durf eigenlijk wel te beweren dat dit album klinkt zoals The Hope Conspiracy zou klinken als ze door waren gegaan. Veel felle riffs maar met af en toe wat bijzondere loopjes en effecten. Dat maakt het album wat lastiger maar daarmee is de interesse wel gewekt.

Helaas is de balans niet erg sterk op het album. Ook niet elk nummer komt even lekker uit de verf: de melodie in ‘New Abuse’ is wat aan de saaie kant, het refrein uit ‘Hands Up’ is wel erg cliché voor deze veteranen en aan ‘Ends pt. I’ en ‘Ends pt. II’ had nog wat langer geschaafd mogen worden. Desalniettemin een gave plaat.