Various Artists – Mild In The Streets

956_cover_200(Compilatiealbum – Fat Wreck Chords) Fat Mike heeft zeventien akoestische nummers uitgekozen die eigenlijk uitstekend passen bij deze donkere tijden. Punkrock heeft een duidelijke grondslag in folk en met deze teksten over de staat van politiek in de wereld of de steeds groter wordende kloof tussen arm en rijk is dat wel duidelijk.

Van oudgediende bands als Alkaline Trio, Lagwagon, Good Riddance en Against Me! naar de jongere lichting van Useless ID, Bad Cop/Bad Cop of American Steel, Mild In The Streets is een mooie weergave van wat Fat Wreck te bieden heeft (of had in het geval van Tony Sly die opent met ‘Under The Garden’). Niet alle nummers zijn nieuw, slechts vijf kenden we nog niet eerder. Maar om ‘Joy’ of ‘Guts ‘n Teeth’ in deze sobere uitvoering te horen is het zeker waard deze cd in je Fat Wreck-verzameling op te nemen. Zeker als je beseft dat de afsluiter de orkestrale versie van ‘The Decline’ is, live opgenomen in Frankrijk door een volledig orkest.

(Geen waardering, compilatiealbum)