Amanda Bergman @ Rotown, Rotterdam

Eerder dit jaar gooide Amanda Bergman nog hoge ogen in de Arminiuskerk tijdens de 3voor12-sessies op Motel Mozaïque en ook haar optreden later op de avond in de Paradijskerk kon rekenen op vele loftrompetten. Vanavond staat de Zweedse een paar deuren dichterbij op de Nieuwe Binnenweg in Rotown. Haar debuut Docks hangt aaneen van prachtige, delicate composities, haar wat hese warme stem wordt omlijst door dromerige synths, strijkers, pianoarrangementen en percussie.

img_8749

Het grootste deel van vanavond bestaat uit nummers van haar debuut. Dat de band de ruimte neemt om buiten de paden van Docks te treden om nummers als ‘Golden’ en ‘Flickering Lights’ langzaam op te bouwen is absolute winst. Bergmans optreden is ontwapenend, ze danst met grote bewegingen over het podium met een lach op haar gezicht.

img_8706

De openingsact is singer-songwriter Jenny Berkel die, hoewel haar wortels in Nederland liggen, toch echt uit Canada afkomstig is. De twee artiesten vormen een mooie combinatie. Wij waren er vanavond bij voor een fotoverslag.