Incubate 2016: tiplijst

Ineens was alles anders: Incubate deed de festivalweek in de ban, maakte van dit jaar een tussenjaar met drie edities om in 2017 een nieuw format met liefst vier Incubate-weekenden te organiseren. Dit jaar is de september-editie met vier dagen nog aan de grote kant en dus kan een ROAR-tiplijst niet ontbreken. En omdat iedereen wel z’n weg weet te vinden naar The Thurston Moore Group (inderdaad, van die ene band die iedereen ineens op z’n shirt of totebag heeft staan), Nothing, Eagulls en Deerhoof, hier een aantal andere namen.

Venom Prison

Deze female-fronted deathmetal-act uit Engeland tapt uit precies het juiste vaatje oldschool death en combineert dit met de juiste nieuwerwetse ingrediënten. Logge riffs, intense drums en vocals die klinken alsof de woorden naar poep smaken. Heerlijk vies. Vrijdag 9 september, Little Devil: 23:15 – 00:00

Human Future

We blijven in Engeland, waar Human Future vorig jaar met Spectrum een van de beste debuutplaten van het jaar uitbracht. Eentje waar de naam de lading perfect dekt, Spectrum ontdekt het hele spectrum (juist!) aan harde muziek en de band weet hardcore, sludge en black metal prima te combineren met post-rock, krautrock en zélfs wat elektronische invloeden. Live is de band nog een stapje intenser. Zaterdag 10 september, Hall of Fame: 18:30 – 19:15

[youtube id=”7fqc7_0NCD8″ width=”600″ height=”350″]

Employed To Serve

Dé headliner van de INCU X HRR X SFG-avond en meer dan terecht want dit Britse vijftal is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een geoliede machine en een fantastische liveact. De chaotische, bij vlagen mathy en bijna grind-georiënteerde hardcore staat namelijk als een huis. Verwacht voetjes van de vloer, vuisten in de lucht en de juiste moves en vooral een brute show. Zaterdag 10 september, Hall of Fame: 22:15 – 23:00

Wiegedood

Het is moeilijk om iets over Wiegedood te schrijven wat nog niet geschreven is. Ja, de bandleden speelden of spelen nog steeds in bands als Amenra, Hessian en Oathbreaker, maar muzikaal trekt Wiegedood een eigen plan. Atmosferische blackmetal is misschien een vies woord, maar niet als het om dit Belgische trio gaat. Zondag 11 september, Little Devil: 19:00 – 19:45

YOB

Dit Amerikaanse drietal is een act die werkelijk waar niets verkeerd doet en dat bleek wel weer met laatste plaat Clearing the Path to Ascent. Monsterlijk diepe riffs, mokerharde grooves en rauwe vocalen, maar een bij vlagen spookachtige sfeer en spelen met stiltes. Juist dit spel tussen hard en zacht zorgt voor fantastische momenten, gaat dat zien! Zondag 11 september, 013: 21:45 – 23:00

[youtube id=”HEFZiG_kNLQ” width=”600″ height=”350″]