Super Unison – Auto

super-unison-auto(Album – Deathwish Inc.) Na het uiteengaan van Punch begon zangeres Meghan O’Neil Pennie vrijwel onmiddellijk een nieuwe band. Super Unison had eerder dit jaar al vier toffe nummers op een 7 inch, maar nu is O’Neil Pennie door haar oude label getekend en komt het album Auto uit.

Geen grindcore maar post-hardcore (de band is vernoemd naar een nummer van Drive Like Jehu maar daar hoor je maar weinig van). Het album heeft een heerlijke flow waarin het drietal met fijne riffs frisse nummers aan elkaar rijgt. O’Neil Pennie trekt af en toe haar strot nog eens goed open, maar haar zang is vergt misschien wat gewenning; ze klinkt nogal zeurderig of nasaal.

De band zelf heeft een goede balans gevonden tussen melodie en agressie. De nummers ademen allemaal min of meer hetzelfde gevoel maar toch weet Super Unison in het half uur dat ze hebben niet saai over te komen. Soms zit er net wat meer vaart in met een bijtend gitaarriffje, soms ligt de focus meer op de maatschappijkritische teksten en meezingers zoals ‘Losing You’ of ‘Time & Distance’.

Absoluut niet wereldschokkend maar Auto is een erg fijne plaat geworden. Het kan een wisselende fanschare aanspreken die normaal Punch, Fugazi of Title Fight zouden draaien