So What’s Next? 2016: dag 1

So What’s Next? in en rond het Muziekgebouw Eindhoven is een festival, in samenwerking met North Sea Jazz, dat zich richt op nieuwe, jonge jazzartiesten die de grenzen opzoeken tussen jazz en andere muzikale stromingen.

Dit jaar is het tijd voor de vierde editie, voor het eerst uitgebreid met de zondag op zeven locaties in de stad (o.a. hardrocktempel Dynamo, kantoor van wooncorporatie Woonbedrijf en de  Catherinakerk). Vandaag, zaterdag vind alles plaats in het Muziekgebouw. Meer dan vijftien optredens verdeeld over vijf podia. Crossovers van jazz met hiphop, soul, world, elektronische en klassieke muziek. Optredende artiesten vandaag zijn onder meer: Tiggs da Author,  Ibrahim Maalouf , Laura Mvula, Cory Henry & The Funk Apostles, Colin Stetson, Rudresh Mahanthappa, Marcus Strickland’s Twi-Life, Makaya McCraven, Jameszoo Quartet en anderen. Wij zijn erbij voor een fotoverslag.

Tiggs da Author

Maarten Hogenhuis Trio

Rudresh Mahanthappa

Brandee Younger

Laura Mvula

David Virelles

Ibrahim Maalouf

Colin Stetson

Cory Henry & The Funk Apostles