Against The Current @ Doornroosje, Nijmegen

Against The Current kreeg vooral bekendheid op YouTube met covers van verschillende populaire artiesten. Na twee EP’s volgde in 2016 het debuutalbum In Our Bones. Daarmee is Against The Current nu voor de tweede keer op tour, en de aftrap is in Nijmegen.

Against The Current

De echte fanatiekelingen hebben vip-kaarten gekocht en krijgen voor de show toegang tot het café, waar de band een paar akoestische nummers ten gehore brengt en met hun fans op de foto gaat. Daarna worden de vips via de merchandise naar de zaal geleid. De band doet het goed bij de jeugd, het zijn voornamelijk tieners die vooraan bij het podium staan te wachten. Achterin bij de bar staan een paar ouders.

De band brengt aanstekelijke poprock en vooral zangeres Chrissy Costanza zorgt voor actie op het podium. Ze danst, ze springt van de ene naar de andere kant van het podium en ze maakt veel contact met het publiek. Het gaat er in als zoete koek.

Against The Current

Halverwege de show wordt er een biertje op het podium gegooid. Daar zegt Chrissy wel wat van, want dat is natuurlijk niet aardig. “Think of the consequences, someone could be sticky now.” Het incident herinnert haar wel aan de John Coffey-viral, en als iemand zo een biertje kan aangooien belooft ze hem ook te vangen. Verder zit de show vol met clichés: we zijn het beste publiek, er wordt gezongen voor een jarige, en de zangeres kan echt niet de plaatsnaam uitspreken (vanwege de harde g). Ondanks deze afgesleten uitdrukkingen geeft Against The Current gewoon een goede, gestroomlijnde show. Zelfs de ouders achterin bewegen tijdens de toegift mee.