Touché Amoré @ Melkweg, Amsterdam

“We hebben een primeur”, krijgen we tegen het einde van de set van Touché Amoré te horen van zanger Jeremy Bolm. Het is de eerste show die in de voorverkoop is uitverkocht. En dat nog wel op Valentijnsdag. Daarvoor heeft Angel Du$t in een krap half uur al gezorgd voor een gezellige avond. Het tweede album Rock The Fuck On Forever mag dan wat minder rauw zijn dan de voorganger, live is daar weinig van te merken. De band staat behoorlijk hard te blazen, waarbij vooral de drummer er lekker strak op zit. Zanger Justice lijkt het ook goed naar zijn zin te hebben. Zelf kan hij het in elk geval ook niet laten malle dansjes uit te voeren op hits als ‘Headstone’, ‘Toxic Boombox’, ‘Slam’, ‘Pacify’ of de afsluiter  ‘Set me Up’. Desalniettemin mag het soms wat strakker en overtuigender.

Touché Amoré gaat met het gas op de plank in een uur door twintig nummers heen. Het is een uitstekende show met een lekkere dwarsdoorsnede aan nummers. Vanaf de opener van Stage Four ‘Flowers And Me’ tot aan reguliere afsluiter ‘Honest Sleep’ (samen met ‘And Now It’s Happening In Mine’ het enige oude werk), eet het publiek uit de hand van Bolm. En of het nu nummers zoals ‘Palm Dreams’ en ‘New Halloween’ zijn of juist het opzwepende werk van Parting The Sea Between Brightness And Me zoals ‘~’, ‘Pathfinder’ en ‘The Great Repetition’ zijn, de woorden worden meegezongen en vooraan is het een feest van jewelste. De Upstairs is ook wel de perfecte zaal voor een hardcore-avond zoals deze en aangezien de band al een week of drie op pad is met deze tour verloopt de show ook loeistrak.

Nog één keer los met de toegift ‘Non-Fiction’ en dan staat iedereen weer op tijd weer buiten om snel een roos te scoren voor zijn of haar Valentijn.