Cross-Linx Eindhoven 2017

Cross-Linx is een rondreizend festival dat de verbinding legt tussen avant-garde, popmuziek en klassieke muziek. Het evenement is in 2001 opgezet en vindt dit jaar plaats in Muziekgebouw Eindhoven, De Doelen in Rotterdam, De Oosterpoort in Groningen en Muziekgebouw aan ‘t IJ en het Bimhuis in Amsterdam.

Een fotoverslag van de eerste dag in Muziekgebouw Eindhoven, waar het publiek bij binnenkomst ontvangen wordt door Molino.

 

Molino

Deze editie zijn het vooral samenwerkingsprojecten die de boventoon voeren. De Europese première van het project Unrembered van componiste Sarah Kirkland Snider. De opera Leaves – The Colour Of Falling, een gezamenlijk project van Efterklang en Karsten Fundall. Ane Brun wordt vergezeld door strijkkwartet Zapp4. Afsluiter is een soms stevig rockende My Brightest Diamond met als gast DM Stith. 

DM Stith, Shara Nova, Padma Newsome & Unremembered Orchestra

Efterklang & The Happy Hopeless Orchestra

Van Dryver

Jerboah

Ane Brun & Zapp4

My Brightest Diamond