Moddi @ Doornroosje, Nijmegen

Moddi, de noorse singer-songwriter, begint langzamerhand een vaste waarde te worden in het Nederlandse circuit. Met enige regelmaat is hij in ons land, waar een groeiend publiek hem weet te vinden. Al dan niet met band, maar altijd met de innemende celliste Katrine Schiott. Vanavond draait het concert in Doornroosje om zijn project Unsongs. Op dit bijzondere album staan vertalingen en eigen interpretaties van liedjes uit Rusland, Mexico, de Palestijnse gebieden, Noorwegen en Engeland. Allemaal verboden of gecensureerd door autoriteiten of regeringen. Enkele van de songwriters zitten nog steeds gevangen, zijn verbannen, of zelfs vermoord, zoals de Chileense folklegende Victor Jara of de Algerijnse rebelse zanger Lounès Matoub. Maar ook ‘Punk Prayer’ van Pussy Riot en ‘Army Dreamers’ van Kate Bush komen voorbij. Laatstgenoemde was een van de 88 songs die tijdens de Eerste Golfoorlog van de BBC-playlist werden verwijderd omdat ze ongeschikt voor uitzending waren. Meer informatie over dit Unsongs-project is te vinden op de website.

Het voorprogramma wordt verzorgd door de Amerikaanse singer-songwriter Tim Kasher.

Tim Kasher

Moddi