Amber Arcades & Moss @ Paard, Den Haag

Twee voor de prijs van één, door het Paard zelf aangekondigd als de crème de la crème van de Nederlandse indie: Amber Arcades en Moss.

IMG_5504-2

Amber Arcades

Het publiek reageert wat afwachtend op Amber Arcades, hoewel daar eigenlijk geen reden toe is. De band knalt er in een razend tempo de ene favoriet na de andere uit. De jongste single ‘Can’t Say That We Tried’, en ‘Perpetuum Mobile’ zijn dromerige gitaarliedjes, met veel galm en zweverige achtergrondkoortjes. ‘Fading Lines’ en ‘It Changes’ hebben meer body en doen denken aan Courtney Barnett.

IMG_6001-2

Moss

Het overgrote gedeelte van de aanwezigen lijkt vanavond voor Moss gekomen te zijn. Maar Amber Arcades en Moss moeten vanavond niet alleen het podium delen maar ook de tijd die zij op dat podium mogen doorbrengen. In het geval van Moss blijkt dat een behoorlijke beperking. De band is in uitstekende vorm en er sneuvelen vele publieksfavorieten door de strikte curfew die de Amsterdammers hebben. Maar kwaliteit boven kwantiteit. Vanavond schitteren de nieuwe nummers: ‘Ghosts’ en ‘My Decision’ zijn klassiekers in de dop. In de toegift nog een prachtige uitgeklede versie van ‘I Apologize (dear Simon)’ en een wervelend ‘Silent Hill’.