Bebe Rexha @ Paradiso, Amsterdam

Ooit begonnen als zangeres in Black Cards, de band van Fall Out Boy-ster Pete Wentz – die niet de frontman was, maar waar toch ieder meisje voor in katzwijm viel, weet u nog? – ging het de afgelopen paar maanden opeens vrij rap met Bebe Rexha. Een alleraardigste samenwerking met rapper G-Eazy (600 miljoen plays op Spotify), gevolgd door het verzorgen van de vocals op Martin Garrix’ monsterhit ‘In The Name Of Love’ (500 miljoen plays) leidde tot een vrij verdienstelijke eigen EP. Genoeg materiaal en bekendheid om Paradiso te vullen, zo dacht Rexha.

Niets blijkt vanavond minder waar, wanneer zowel het eerste als het tweede balkon gesloten is en de vloer maar voor driekwart vol staat. Daar staat tegenover: de pakweg achthonderd man die hier nu staan zijn wel van voor tot achter bekend met Rexha’s werk. Ze hoeft bij vlagen dan ook weinig zelf te doen (en maakt daar ook gretig gebruik van), terwijl ze sowieso al net iets te vaak een tape mee heeft lopen.

Nu zijn we dat tegenwoordig wel vaker gewend bij dit soort artiesten, maar het gekke is: Rexha heeft een stem waar ze zich in de verste verte niet voor hoeft te schamen. Zelfs nadat ze een paar minuten van het podium verdwijnt omdat ze zich opeens erg slecht voelt, keert de Amerikaanse terug om een loepzuivere en retestrakke versie van ‘Can’t Stop Thinking About You’ neer te zetten.

Het is daarom des te jammer dat ze zich vrijwel het gehele optreden achter haar achtergrondstem blijft verbergen, want met haar eigen stem zou ze zich juist van haar genregenoten kunnen onderscheiden. Wat wel voor haar pleit, is het feit dat ze een driekoppige band mee heeft die best aardig meespeelt – en dat zij dat dus juist weer niét van een tape haalt. Met andere woorden: de verhoudingen zijn nogal zoek bij Bebe Rexha. En dat terwijl ze genoeg in haar mars heeft om ook zonder die samenwerkingen een household name te worden.