Full Of Hell – Trumpeting Ecstacy

TrupetingEcstasy_Cover_1000-630x630(Album – Profound Lore) Full of Hell heeft eindelijk weer eens een volledig eigen album opgenomen: Trumpeting Ecstacy. Na avant-garde-uitstapjes met Merzbow en The Body en veel te weinig werk op splits met Nails is er nu eindelijk een langspeler met grindcore van de bovenste plank.

Het genre heeft zoveel beperkingen (hoeveel blastbeats kan een mens aan) dat het moeilijk is interessant te blijven zonder aan kracht in te boeten. Full Of Hell is daar weergaloos in geslaagd, vanaf de onheilspellende openingswoorden van Werner Herzog tot het sludge-achtige einde van ‘At The Cauldrons Bottom’, Full Of Hell maakt alles kapot en blijft desondanks fris klinken. Dat Aaron Turner, Nate Newton, Kurt Ballou en zangeres Nicole Dollanganger af en toe meedoen in langere nummers is zeker welkom, want met alleen de kracht van een veertig seconden durend ‘Fractured Quartz’ kom je er geen twintig minuten lang. De bassist is ook nieuw, dus ook de tweede stem maar om eerlijk te zijn hoor je daar weinig van. De elektronica van het eerdere werk is ook naar de achtergrond geduwd, waarbij af en toe een solo of een herkenbare riff op de voorgrond mogen treden.

Originele grindcore en toch hard, Full Of Hell heeft hun beste werk afgeleverd en kan hiermee een gatewayband worden zoals Deafheaven dat ook al is. Geweldig.