Descendents @ Melkweg, Amsterdam

Een van de allerbeste punkrockbands kwam vorig jaar vrijwel uit het niets met een geweldig nieuw album. Nadat we Descendents al op Groezrock live zagen was er dan na twintig jaar eindelijk ook weer een clubshow. Het is daarom ook niet verwonderlijk dat het volle bak is in de grote zaal van de Melkweg.

DESCENDENTS-01

In anderhalf uur tijd speelt de band bijna veertig nummers waarbij het leeuwendeel bestaat uit recent werk van Hypercaffium Spazzinate dat dan ook voluit meegezongen wordt. Debuut Milo Goes To College en kraker Everything Sucks nemen grotendeels de rest van de setlist in, aangevuld met de lievelingen van het andere werk. Het mogen dan oude mannen zijn en de stem van Milo Auckerman mist geregeld de power die hij wel op de laatste plaat eruit perst, het is een geweldig optreden. In razend tempo volgen de hits elkaar op. Opvallend is hoe goed nummers als ‘Feel This’, ‘Testosterone’, ‘Spineless And Scarlett Red’ en ‘Victim Of Me’ passen tussen het oude werk, met de nieuwe plaat hebben de mannen opnieuw goud aangeboord.

DESCENDENTS-09

Maar het feest is wel het grootst op de klassiekers. Daarom opent de band waarschijnlijk ook met ‘Everything Sux’, dat voluit wordt meegezongen. Door gelijk erna ‘Hope’ en ‘Rotting Out’ te spelen zet de band de toon. Er wordt weinig gepraat tussendoor en hoewel de nummers niet allemaal vlekkeloos gespeeld worden overheerst een geweldige sfeer. Bill Stevenson is nog steeds een beest achter de drumkit en een nummer als ‘Smile’ voelt extra gaaf aan door hem mee te zien spelen. Maar liefst twee toegiften van acht nummers in totaal (we misten onder andere nog de hit ‘I’m The One’) en dan is het met ‘Catalina’ eindelijk tijd om helemaal bezweet maar dolenthousiast de Max te verlaten.

DESCENDENTS-12

DESCENDENTS-15

DESCENDENTS-13

DESCENDENTS-14

DESCENDENTS-10

DESCENDENTS-11

DESCENDENTS-08

DESCENDENTS-06

DESCENDENTS-07

DESCENDENTS-05

DESCENDENTS-03

DESCENDENTS-04

DESCENDENTS-02