Buffalo Tom – Let Me Come Over 25th anniversary tour

De Amerikaanse band Buffalo Tom is voor vier optredens in Europa om te vieren dat het album Let Me Come Over dit jaar 25 jaar bestaat. Zo vaak zien we de heren niet in deze regionen, reden te meer om niet één, niet twee, maar drie concerten mee te pikken.

IMG_6951

Het album werd destijds positief onthaalt, de band liet met Let Me Come Over de chaos en rauwheid van de eerste twee albums achter en sloeg met deze derde plaat een andere weg in met een voller en gestructureerder geluid. De band speelt eerst een reguliere set met nummers als ‘Tangerine’, ‘Summer’, ‘Tree House’, en ‘I’m Allowed’ alvorens ze na een korte pauze in zijn geheel Let Me Come Over spelen. Verzoekjes worden door zanger Janovitz dan ook resoluut afgewezen “We are sort of dedicated to playing this now!”

De rode draad door al deze concerten zijn het speelplezier van de band en de passie die ze hebben voor de muziek. Allen hebben de heren een reguliere baan en doen deze optredens er even ‘naast’. Dat de tour vier optredens telt is daarom niet raar en wellicht ook maar beter. Er wordt al snel geklaagd over schorre stemmen en spierpijn, rock-‘n-roll blijft topsport.

De band is inmiddels in de afrondende fase van hun negende studioalbum. Als ze daar niet mee op pad gaan dan hopelijk met hun vierde album Big Red Letter Day dat volgend jaar 25 wordt.

IMG_6525