Terror @ Bibelot, Dordrecht

Er moeten nog wat doordeweekse gaatjes in het festivalschema opgevuld worden dus concertbezoekers hebben het deze weken voor het uitkiezen. In het Dordtse Bibelot vullen Scott Vogel en zijn band Terror vanavond de Power Stage voor een gezellige hardcore-avond.

Landelijke openers Wasted Brains en Deathtrap doen een moedige poging de boel lekker op te warmen. Beide bands tappen uit een ander hardcorevaatje, de eerste de moderne variant met veel breakdowns, de tweede een meer cross-overvariant maar helaas komt op beide maar weinig reactie. Dat weerhoudt de bands er niet van flink gas te blijven geven en zich van hun beste kant te laten zien. Pluspunten zijn het jeugdige enthousiasme van Wasted Brains en de uithalen van de zanger van Deathtrap die de shows naar een hoger niveau tillen.

Wisdom In Chains

Bij Wisdom In Chains staat de zaal opeens wel vol en het is het dringen vooraan. Mad Joe Black weet wel hoe je een hardcorefeestje bouwt en met nummers die zich uitstekend lenen om lekker mee te schreeuwen lukt dat ook grandioos. Dit is zeker geen band die voor de originaliteitsprijs gaat maar met hun energieke optreden en charismatische frontman is dat helemaal niet erg.

Terror

Martin Stewart moet twee keer aan de bak vanavond maar van vermoeidheid is niets te zien. Terror speelt vanavond zestien nummers, waarbij Vogel telkens laat weten hoeveel er nog over zijn zodat het publiek weet dat ze zich moeten blijven geven. Hij heeft er duidelijk schik in het publiek op te jutten in de kleine zaal en het werkt, vooraan is het één kolkende massa. Wat het helemaal goed doet is dat de set vanavond een groot aantal nummers van One With The Underdogs telt, aangevuld met een handje nieuwere knallers (en het moment om het wat rustiger aan te doen, ‘You’re Caught’) en het titelnummer van de eerste plaat. Een korte, felle show met een publiek dat helemaal op hand van de band is, ik kan me geen betere woensdagavond bedenken.


Tekst: Niels de Bruijn
Fotografie: Iris de Jong