Jaarlijst 2017: Niels de Bruijn

  1. Full of Hell – Trumpeting Ecstacy
  2. Amenra – Mass VI
  3. Dan Auerbach – Waiting on a Song
  4. Arcade Fire – Everything Now
  5. Converge – The Dusk in Us
  6. Wiegedood – De Doden hebben het Goed II
  7. Incendiary – Thousand Mile Stare
  8. The National – Sleep Well Beast
  9. Gold – Optimist
  10. Sect – No Cure for Death

Een gevarieerde lijst waarbij veel door mij geliefde bands weer in voorkomen. Van de grindcore-uitbarstingen van Full Of Hell moest ik eerst weinig hebben, hoewel de samenwerking met The Body (die dit jaar een vervolg kreeg) wel interessant is. Maar met Trumpeting Ecstacy levert de band een album af waar ik wel veel mee kan. De gastbijdragen tillen het naar een hoger niveau maar ook de eigen nummers blijven telkens overeind. Amenra blijft geweldig, hoewel hun stijl nu wel bekend is wil ik toch weer nieuw werk horen. Dat nieuwe werk van Converge was iets te zwak voor een top drie notering en ook de eclectische plaat van Arcade Fire heeft voor het eerst net iets teveel fillers voor het podium. Daar gaat Dan Auberbach mee vandoor, minder blues en meer jaren zestig en zeventig van deze Black Key, heerlijk. En zoals altijd wat black metal en hardcore om de lijst mee aan te vullen, met een verrassing in de vorm van het Nederlandse Gold.

Muzikaal gezien geen jaar met hele diepzinnige platen, zoals vorig jaar, maar wel weer heel veel lekkere albums om bij weg te dromen.