Jaarlijst 2017: Daan Krahmer

  1. Lorde – Melodrama
  2. Sampha – Process
  3. Kendrick Lamar – DAMN.
  4. Mount Kimbie – Love What Survives
  5. Kelela – Take Me Apart
  6. Perfume Genius – No Shape
  7. Jay Som – Everybody Works
  8. Thundercat – Drunk
  9. Moses Sumney – Aromanticism
  10. (Sandy) Alex G – Rocket

Het leukste van jaarlijstjes? Nou, kritische noten komen een andere keer wel weer, nu kunnen we even ongegeneerd ons enthousiasme kwijt. In 2017 gaat het namelijk al vaak over pessimistisch-stemmende zaken; roekeloze wereldleiders, handtastelijkheid zonder grenzen, angst- en haatzaaiers. Laten we kijken naar dingen die gelukkig maken. Fijn om dit jaar bijvoorbeeld zoveel eigenzinnige muzikanten (opnieuw) te leren kennen. Veel debutanten, veel innovatie. Groot en klein, velen varen volledig hun eigen koers. Waaronder bovenstaande tien.