Jaarlijst 2017: Arthur Matze

 1. Algiers – The Underside Of Power
 2. Yasmine Hamdan – Al Jamilat
 3. Migos – Culture
 4. Rectum Raiders – Rectum Raiders
 5. Björk – Utopia
 6. Melanie de Biasio – Lilies
 7. The National – Sleep Well Beast
 8. Warhaus – Warhaus
 9. Corbin – Mourn
 10. Sun Kil Moon & Jesu – 30 Seconds To The Decline Of Planet Earth
 11. Laster – Ons Vrije Fatum

Ik heb absoluut niet zitten opletten dit jaar, is er nog iets bijzonders uitgebracht? Mijn meest geluisterde nummers waren vermoedelijk ‘L’Été Indien’(1975) van Joe Dassin en Waylon Jennings’ ‘Are You Sure Hank Done It This Way’ (Holy shit, ik zoek dit net op en deze komt óók uit 1975).

Bovenstaande albums waren de eerste die in me op kwamen waar ik minstens één keer met enig genoegen naar heb geluisterd. Behalve die van Melanie de Biasio, daar heb ik maar één nummer van gehoord, maar haar optreden laatst in Tivoli was bijzonder intrigerend. Sleep Well Beast was wel goed maar let’s be honest, het is geen High Violet. Ik wilde nog wat black-metal toevoegen en bedacht toen dat ik dat album van Laster ook een keer heb geluisterd, voor zo ver ik me kan herinneren was dat een geslaagd album. Dus die staat op nummer 11. Bovendien heb ik deze zomer een Laster-shirt van een vriend geleend/gejat en nog steeds niet teruggegeven omdat er zo’n vette print op staat (sorry Nick). Uhm ja. Met Utopia kan ik nog vrij weinig, maarja Björk blijft my main weirdgirl.

Er had ook meer hiphop in gemoeten, maar zoals ik al zei ben ik niet on point dit jaar. Shoutouts naar Young Thug en Lil Uzi Vert. Ik heb vast en zeker de beste albums gemist, maar fuck it. Scott Walker is king. RIP Grant Hart, Lil Peep en Johnny Hallyday. PEACE!

EDIT – fuck it nogmaals. Shoutouts naar Antwon, Lil Ugly Mane, Bachar Mar-Khalifé, Cairo Liberation Front, St. Vincent, Perfume Genius, Acid Arab, Nick Cave, The Bad Seeds, Charlotte Gainsbourg, Tamino, Sigur Rós, Marilyn Manson, black metal hipsters, Gucci Mane, Huun Huur-Tu, HIM, Blixa Bargeld, Circuit des Yeux, Charles Mansons songs, The Butthole Surfers, Wes Borland, Willie Nelson, Bonne Aparte, Arvo Pärt en Årabrot.