Fortarock 2018: dag 1

Terug van weggeweest: Fortarock. Het festival nam vorig jaar een break omdat met de beschikbare middelen een representatief programma neer te zetten. Dit jaar zien we geen headliners van het formaat Iron Maiden of Rammstein meer, maar is het festival geschaald tot een kleiner formaat, zowel de programmering als het terrein. Klein is fijn en er staan al op de eerste dag van Fortarock 2018 een hoop mooie namen op het podium. Bijvoorbeeld Body Count feat. Ice-T, die nog altijd hard, relevant en goed zijn. Daarna staat Watain in de tent. De Zweedse satanisten shockeren met onder andere het gooien van bloed. Gelukkig zien we ze aan het begin van de tour: het bloed is nog niet te vaak opgewarmd en stinkt nog niet.

Tijdens het optreden van Arch Enemy valt het geluid tot twee keer toe uit. Gelukkig weten zowel band als publiek hier positief mee om te gaan. De oude rockers van Kreator gaan als sinds 1985 mee maar weten nog steeds te vermaken.  Afsluiter Parkway Drive haalt alles uit de kast. Met een strakke show vol met vuurspektakel, ronddraaiende drummer en de meeste crowdsurfers van de dag is de metalcoreband een waardige afsluiter op vrijdag. Kortom, een meer dan geslaagde eerste dag en wij zijn erbij voor een fotoverslag.

Fortarock

Body Count feat. Ice-T

Watain

Fortarock

Arch Enemy

Kreator

Parkway Drive

Sfeer