Fortarock 2018: dag 2

De tweede dag begint al vroeg, de band VUUR met Anneke van Giersbergen staat als eerste op het hoofdpodium vandaag. Een goede keuze in de programmering want veel mensen zijn er vroeg voor uit de veren gegaan. Een thuiswedstrijd voor Anneke, dat afsluit met The Gathering’s ‘Strange Machines’. De eerste dag heeft er overigens goed ingehakt: De rijen voor de koffie zijn even lang als die voor de signeersessies van Nightwish en Avatar.

De tweede dag staat vol met metalacts met een lach: Tyr, Dragonforce, Avatar en Alestorm nemen niet alles serieus. De Jimi Hendrix-imitaties en grote badeendjes zorgen voor een ontspannen sfeer. En als de zon dan ook eindelijk doorbreekt krijgen we het echte festivalgevoel te pakken.

Voor wie dat niet is weggelegd is er nog genoeg duisters te beleven: Satyricon en Meshuggah overtuigen in de tent, en For I Am King en Thy Art is Murder gaan snoeihard in het Goffert Theater. Nightwish met Floor Jansen is een geoliede metalshow en de Finse symfonische metalband is een hele mooie afsluiter voor het Fortarock festival dat genoodzaakt is een stapje terug te doen. Ook de tweede dag zijn wij erbij voor een fotoverslag.

VUUR

Tyr

Dragonforce

Igorrr

Fortarock

Avatar

For I Am King

For I Am King

Alestorm

Satyricon

Satyricon

Opeth

Meshuggah

Nightwish

Sfeer