Poppy @ Bitterzoet, Amsterdam

De populairste video op het YouTube-kanaal van Poppy is er een waar ze tien minuten lang ‘I’m Poppy’ zegt. Als je dat vreemd lijkt, moet je de rest van haar video’s eens zien. In totaal zijn er meer dan driehonderd. In de meeste video’s praat Poppy tegen de camera en stelt ze vragen als ‘Do you ever wish you could just restart?’. Naast dit alles maakt Poppy ook muziek.

Een half uur nadat de deuren van Bitterzoet zijn geopend, staat er nog een lange rij buiten. De zaal is al aardig vol voordat het optreden begint. Een paar fans hebben hun schattigste outfit aangetrokken. Er is zelfs een meisje dat van top tot teen in Lolita-stijl gekleed is. Net iets na half negen wordt er een opblaaspop achter de draaitafel gezet en begint er een dj-set. Er komt van alles voorbij: van Robyn tot ABBA naar Twenty One Pilots. Ook hoor je af en toe fragmenten uit Poppy’s video’s.

Na drie kwartier komt Poppy eindelijk het podium op. Ze opent met haar catchy ‘My Style’, afkomstig van haar album Poppy.Computer. Naast haar staan twee dansers die tijdens het optreden hun strakke moves laten zien. De setlist bestaat voornamelijk uit bekende nummers, zoals ‘I’m Poppy’ en ‘Interweb’. maar er worden ook nieuwe songs van haar aankomende album Am I A Girl? gespeeld. ‘Chic Chick’ is er eentje van, met de geniale lyrics: ‘Chic chick, I’m a chic chick, I’m a chic chick / If you don’t like it suck my dick’.

Er is veel interactie tussen Poppy en het publiek. Voordat ze ‘Interweb’ speelt, vraagt ze of het publiek wil zingen. Na de eerste poging zegt ze: “That wasn’t very good.” Tijdens ‘My Microphone’ wordt er gezocht naar een microfoon. Uiteindelijk heeft Poppy drie microfoons vast. En tijdens ‘Money’ geeft iemand uit het publiek haar een briefje van vijf. Af en toe lijkt het of er wordt geplaybackt, maar bij ‘Lowlife’ laat ze horen dat dit niet het geval is. Of ze nou playbackt of niet: everyone loves Poppy.