Robin Kester – Peel The Skin

At Ease

Utrechts nieuwste singer/songwriter-trots heet Robin Kester, die met de EP Peel The Skin een indrukwekkend debuut aflevert.

Ze stond begin dit jaar al op Into The Great Wide Open-zusje Here Comes The Summer en speelde in het voorprogramma van onder meer folksensatie Haley Heyndericks. Op haar eerste EP laat ze horen dat deze prestaties meer dan verdiend zijn

Ze bewijst te beschikken over de gave om haar rijk gearrangeerde liedjes op knappe wijze toch heel klein te houden, in plaats van plichtmatig op zoek te gaan naar het grote gebaar.

Klein betekent bij Kester overigens in geen geval saai: luister maar eens naar single ‘Lost For a Day’, dat niet voor niets Volkskrant’s Track van de Week was. Een hele knappe opbouw, waardoor het nummer voortdurend aanzwelt, zonder écht naar een climax op te bouwen. En waar bij veel van dit soort artiesten dat een nadeel is, bewijst Kester het tegenovergestelde.

Dat geldt overigens niet alleen voor de single, maar in feite voor alle vijf de liedjes op deze eerste plaat. Ook bijvoorbeeld titeltrack ‘Peel The Skin’ is een voltreffer, dat met een ontzettend repetitief en eenvoudig gitaarlijntje heel eenvoudig zou kunnen gaan vervelen, maar dankzij Kester’s dromerige zang en het subtiele (en stijlvolle!) klokkenspel op de achtergrond, ruim twee-en-een-halve minuut blijft boeien.

Het maakt niet alleen nieuwsgierig naar de eerste langspeler, maar ook (of misschien zelfs: vooral) naar hoe ze deze liedjes live weet te brengen. Zo te horen hoeven we ons niet af te vragen óf die optredens eraan zitten te komen, maar meer wanneer dat het geval zal zijn.

Volg Robin Kester:

Twitter
Facebook
Website
Instagram

8