Jaarlijst 2018: Wout Bekhuis

  1. Jonathan Jeremiah – Good Day
  2. Damien Jurado – The Horizon Just Laughed
  3. Ray LaMontagne – Part Of The Light
  4. Mark Knopfler – Down The Road Wherever
  5. Tamino – Amir
  6. Isaac Gracie – Isaac Gracie
  7. Eric Vloeimans | Kinan Azmeh | Jeroen van Vliet – Levanter
  8. Cari Cari – ANAANA
  9. Young Gun Silver Fox – AM Waves
  10. Israel Nash – Lifted

 

Net als 2017 kende 2018 voor mij geen albums die me echt omver wisten te blazen. Met Good Day heeft Jonathan Jeremiah de meest prettige en vooral meest consistente plaat van 2018 afgeleverd. De 36-jarige Brit weet met zijn popmuziek met een vleugje soul en het vele gebruik van strijkers telkens een heerlijk melancholische sfeer te creëren. Ik ben benieuwd wat Jeremiah live teweeg kan brengen, dus ik ga zeker proberen een van zijn shows te bezoeken in februari, als hij door Nederland toert.

Wél heb ik in 2018 veel mooie concerten bezocht, waarvan die van Damien Jurado in Odeon een van de mooiste was. Met prachtige nummers als ‘The Last Great Washington State’ en ‘Over Rainbows and Rainier’ bracht de Amerikaan ook de fijne plaat The Horizon Just Laughed uit, die zich in mijn top 10 net achter Jeremiah moet scharen.

Het mooiste concert van 2018 kwam wederom van het trio Eric Vloeimans, Kinan Azmeh en Jeroen van Vliet. Net als in 2016 – toen ik min of meer per toeval dit trio mocht aanschouwen in de Stadsschouwburg Utrecht – wisten de drie muzikanten me in het DeLaMar Theater opnieuw volledig in vervoering te brengen met hun muziek dat een mix is van Oosterse en Westerse muziek. De cd die ze in januari uitbrachten – en zich op nummer 7 van mijn lijst heeft gepositioneerd – is al prachtig, maar de live-ervaring is nog vele malen mooier.