Jeremy Zucker @ Melkweg, Amsterdam

Vorig jaar stond de 21-jarige Jeremy Zucker nog in het voorprogramma van zijn goede vriend en popster Lauv. Vanavond geeft de singer-songwriter en producer zijn eigen show. En niet zomaar eentje: het is zijn allereerste headlineshow óóit in Europa. Zucker heeft niet stilgezeten. Na zijn laatste bezoek aan Amsterdam bracht hij twee ep’s uit: glisten en summer. Genoeg nieuw materiaal dus.

De rij voor de Melkweg is enorm. Zoveel mensen passen er toch niet in de Oude Zaal? Wat blijkt: de rij bestaat uit bezoekers voor twee verschillende concerten. Terwijl Jeremy Zucker in de kleine zaal speelt, staat Broederliefde in de grote zaal. Beide concerten zijn uitverkocht.

Het decor van Zucker lijkt op een albumhoes van The 1975. Nog voordat hij het podium opkomt houden fans hun mobieltjes klaar om alles te filmen. Eenmaal op het podium begint hij na een kort intro zijn set met ‘Heavy’, de openingstrack van zijn debuutalbum Motions uit 2017. Tijdens het zingen gaat hij los op zijn soundpad, terwijl drummer Pablo hem ondersteunt.

Er is geen voorprogramma, dus het publiek is niet opgewarmd. Daar is niets van te merken, want fans gillen en zingen luidkeels mee bij vrijwel elk nummer. Ook tijdens het vrolijke ‘Keep My Head Afloat’, waar Zucker filmt met een mobieltje van een fan. Bij de pianoversie van ‘Comethru’ laat Zucker zijn fans even voor hem zingen.

Zucker zijn stem is schor, maar hij geeft een prima show weg. Daarbij helpen zijn goede looks hem zeker mee. De interactie met het publiek zorgt voor een fijne sfeer. Zo worden er zakjes babywortels op het podium gegooid. ‘These carrots are warm!,’ zegt de zanger terwijl hij er eentje oppakt. En tijdens ‘Thinking 2 Much’ houden fans papieren hartjes omhoog.

‘This is my favourite show I’ve ever done,’ vertelt de zanger even later. Waarschijnlijk is dit ook de favoriete show van veel fans, want er klinkt een veelvuldig ‘We want more!’ door de zaal als Zucker het podium verlaat. Zucker sluit zijn eerste headlineshow af met een van zijn bekendste tracks: ‘All The Kids Are Depressed’. Maar dat geldt niet voor het publiek in de Melkweg vanavond.