The Sound Of Revolution 2019

Na drie keer The Sound Of Revolution in het Klokgebouw was de bedoeling dat in 2019 de eerste outdooreditie gehouden zou worden. De aanloop naar het festival kent flink wat tegenslagen: maar liefst drie bands moeten hun optreden afzeggen, waarvan H2O wellicht de grootste domper is. En door de werkzaamheden rond Strijp-S is de organisatie genoodzaakt om het evenement te verplaatsen naar de Effenaar. Zo wordt de eerste outdoor The Sound Of Revolution toch een indoorfestival.

En achteraf pakt dat niet zo slecht uit: Een stormachtige zaterdag met buien zorgt er in de rest van het land voor dat enkele festivals niet door kunnen gaan. Of zoals John Connor van Dog Eat Dog het verwoordt: “It is raining outside, I am starting to think an indoor festival is not such a bad idea.”

Buiten is het dan onstuimig, binnen in de Effenaar is de storm nog niet echt aangewakkerd. De kleine zaal is aan het begin van de dag wel aardig vol, maar de grote zaal voelt nog leeg aan bij de eerste acts. Pas bij Malevolance komt er wat beweging in. Booze & Glory stimuleert het drinken, en dan wordt er bij Dog Eat Dog wel een feestje gebouwd. Maar het barst pas echt los bij de afsluitende acts. Cockney Rejects zet met een energieke, recht-toe-recht-aan punkshow de kleine zaal in vuur en vlam. En Gorilla Biscuits laat het publiek al crowdsurfen voordat ze maar een noot hebben aangeslagen. De band viert het dertigjarige bestaan van hun album Start Today en eert de in februari overleden gitarist Alex Brown.

Gorilla Biscuits is de perfecte afsluiter voor The Sound Of Revolution, de band waar toch de meeste mensen voor zijn gekomen. Niemand maalt meer om de tegenslagen, want dit was wederom een prachtig hardcorepunkfeest.

Booze & Glory

Cockney Rejects

Dog Eat Dog

Gorilla Biscuits

Hawser

Malevolance

Rykers

Sfeer

The Young Ones

Violation Of Trust