Angel Du$t @ Patronaat, Haarlem

Pretty Buff is een heerlijk zomers album vanwege de catchy upbeatnummers en de akoestische gitaar die opeens zijn introductie heeft gedaan in de muziek van Angel Du$t. Het komt daarom ook perfect uit dat de mannen van Turnstile nog even in Europa zijn blijven plakken na hun eigen tournee en Justice Tripp over is komen vliegen om nog een paar weken extra plezier te maken en hun honden te moeten missen.

Het Rotterdamse Jibber Jabber & the Jams warmt het café van het Patronaat al lekker voor met hun aanstekelijke mix van surf en rock-‘n-roll. Higher Power speelt uiteindelijk door omstandigheden niet meer zodat om tien voor half tien Angel Du$t aftrapt met ‘Headstone’. Wie de band eerder heeft gezien weet dat het live niet altijd even perfect overkomt en Tripp soms wat drukker is met dansjes en het publiek dan zijn eigen zangpartijen.

Vanavond valt dat reuze mee, ook vanwege dat hij op de nieuwe nummers de akoestische gitaar (met een Spike-button op de hand, ter ere van zijn overleden Bull Terriër) ter hand neemt. De band heeft er zin in en vliegt in een half uur door zeventien nummers heen waarbij alle drie de albums even goed vertegenwoordigd zijn (alleen de ep komt er met alleen ‘Rage’ bekaaid af). De snelle nummers van A.D. en Rock The Fuck On Forever doen het het best vanavond, maar toch hebben genoeg mensen de nieuwe plaat ook al vaker opgezet om lekker mee te kunnen zingen met ‘Bang My Drum’ of ‘Big Ass Love’. Toch halen die het qua reactie niet bij oudere werk, zeker als het einde van de set bestaat uit ‘Stepping’ Stone’, ‘Toxic Boombox’ en ‘Set Me Up’ achter elkaar. Dan gaat die microfoon ook eindelijk het publiek in en is er meer beweging vooraan. Een uitstekende zomershow!