Inhaler @ Merleyn, Nijmegen

Elijah Hewson, zegt deze naam je iets? Grote kans van niet. Bij de naam Bono gaat er zéér waarschijnlijk wel een belletje rinkelen. Elijah (19) is namelijk de oudste zoon van de U2-frontman. Met slechts enkele singles op pad is Elijah met zijn band, Inhaler, op tour gegaan. Van deze eerste headlinetour buiten Ierland hebben ze al diverse shows uitverkocht, waaronder de eerste show van de tour die in Merleyn te Nijmegen plaatsvindt. 

Als de zaal opengaat staat de band al te spelen, klaar om de show te beginnen. En al snel lijkt alles te kloppen: het geluid, een strak spelende band die het publiek pakt en meeneemt. Voor je het doorhebt is de set alweer afgelopen. Dat komt niet alleen door het overtuigende werk van de heren, maar ook door de korte setlist. De band is er duidelijk in dat zij niet willen meeliften op het succes van Bono, maar alles aan de show laat ziet dat Inhaler wel degelijk de nodige inspiratie en tips heeft meegenomen vanuit het thuisfront. Wat zeker geen probleem is, Inhaler staat als een huis. Een band om in de gaten te houden. Wij waren erbij voor een fotoverslag.

Fotografie: Bram Geurts