Jaarlijst 2019: Jeffrey Zweep

1. Pijn & Conjurer – Curse These Metal Hands
2. Cult of Luna – A Dawn to Fear
3. We Never Learned to Live – The Sleepwalk Transmissions
4. Employed to Serve – Eternal Forward Motion
5. Dead Neanderthals – Ghosts
6. Golden Ashes – Gold Are The Ashes of the Restorer
7. Mesarthim – Ghost Condensate
8. 65daysofstatic – Replicr, 2019
9. Darkthrone – Old Star
10. Caterina Barbieri – Ecstatic Computation

2019 kan de boeken in als een lekker muziekjaar, ondanks dat ikzelf helemaal niet zo heel veel nieuwe muziek ben gaan luisteren. Deze top 10 is een goede dwarsdoorsnede van het jaar, met de samenwerkingsplaat van Holy Roar-bands Pijn en Conjurer uiteindelijk als plaat van het jaar. De top 10 telt nog twee platen van het befaamde UK-label (We Never Learned to Live en Employed to Serve) en een flink aantal verrassingen. Wat te denken van de samenwerking van Dead Neanderthals met Skeletonwitch gitarist Scott Hedrick (de enige Amerikaans getinte release in deze lijst) en de grote verrassingen van Golden Ashes (van Maurice de Jong/Gnaw Their Tongues) en de Australische cosmic black metal van Mesarthim. Plaats 9 en 10 is eigenlijk gewoon een gelijkspel en net buiten de top 10 is Anoyo van Tim Hecker geëindigd.