Jaarlijst 2019: Wout Bekhuis

  1. Patrick Watson – Wave
  2. Michael Kiwanuka – Kiwanuka
  3. Elbow – Giants Of All Sizes
  4. Weyes Blood – Titanic Rising
  5. Whitney – Forever Turned Around
  6. Sway Wild – Sway Wild
  7. Robin Borneman – Folklore III
  8. Andrew Bird – My Finest Work Yet
  9. Finn Andrews – One Piece At A Time
  10. Black Pumas – Black Pumas

In augustus mocht ik voor ROAR E-Zine Patrick Watson aanschouwen in de Tolhuistuin. De Canadees staat al jaren garant voor kwaliteit, en ook tijdens dit concert wist hij het muisstille publiek voor zich te winnen met een aaneenschakeling van de meest prachtige composities. Die avond hoorde ik ook voor het eerst het prachtige Here Comes The River, maar toen wist ik nog niet hoezeer ik – na de release van Watsons zesde studioalbum Wave – verslaafd zou raken aan dit nummer: een van de beste nummers van 2019. Maar dit is niet het enige goede nummer op Wave. Sterker nog: net als het concert in augustus is deze plaat een aaneenschakeling van heerlijke, sfeervolle nummers, waar geen enkele zwakke broeder bijzit. Voor mij is Wave dé plaat van 2019!